Juli 2022

De zomer staat voor de deur! Het belooft een mooie zomer te worden. We hebben besloten dat onze manegepaarden twee weken vakantie krijgen. De manege is dan ook gesloten van 1 t/m 14 augustus. Alle lessen in deze periode komen te vervallen. Het mesten van de stallen gaat uiteraard wel door! Ook kan het in de zomerperiode voorkomen dat de temperaturen zo hoog zijn dat we besluiten voor het welzijn van de paarden de lessen niet door te laten gaan. Deze lessen kunnen vanwege de drukke agenda van onze manegepaarden niet worden ingehaald. We hopen op jullie begrip hiervoor.

Vakantieplanning:

Op het infobord komt een vakantieplanning te hangen. Willen jullie hierop invullen wanneer je afwezig bent? We kunnen dan misschien wat lessen samenvoegen.

Prijsverhogingen:

In de laatste jaarvergadering van 22 juni jl. heeft het bestuur een verhoging van de lesgelden en de jaarlijkse lidmaatschapsgelden voorgesteld. Dit is door de aanwezige leden goedgekeurd. Per 1 september gaat de verhoging in. Onze prijslijst is te vinden via: https://www.menterwolderuiters.nl/prijzen/

Metworstenactie:

De metworstenactie van afgelopen voorjaar heeft 480 euro opgebracht. Dit geld zal besteed worden aan nieuw hindernismateriaal. De flessenactie loopt nog gewoon door, dus mocht je lege flessen thuis hebben liggen lever ze vooral in op de manege.

Schoonmaak en klusdag:

Op zaterdag 16 juli a.s. is er weer een schoonmaak/klusdag. Hiervoor zoeken we nog extra handjes. Op het infobord op de manege kun je je hiervoor aanmelden. Het is niet alleen dankbaar werk maar ook erg gezellig! Uiteraard met koffie en een lekker snackje 😉

Grondwerkclinic:

Wil je leren communiceren met je paard vanaf de grond? Dan is deze clinic misschien iets voor jou! We gaan onze communicatie skills testen in een soort parcours. Afgestemd op niveau en leeftijd. Hoe goed en duidelijk kan jij communiceren met je paard?
Waar liggen de aandachtspunten? Wat wil jouw paard je vertellen? Wat heeft je paard nodig om beter te kunnen presteren onder het zadel of om beter in zijn vel te komen zitten?
In een les van een half uur gaan we een begin maken aan het leren communiceren met het paard vanaf de grond, balans en coördinatie trainen, lichaamsbewustzijn creëren bij zowel
paard als begeleider. Het is een clinic die vooral luchtig, leuk, creatief en speels is!
Voor meer informatie en opgave: https://www.menterwolderuiters.nl/events/grondwerk-clinic-door-mieke-wind/

50 jarig bestaan de manege:

Volgend jaar bestaat onze manege 50 jaar! Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. We hebben wel wat ideeën maar we zijn ook erg benieuwd naar jullie ideeën! Daarom hebben wij een digitale ideeënbus in het leven geroepen. Mocht je dus een leuk idee hebben, kijk dan op onze website of klik op de volgende link: https://www.menterwolderuiters.nl/ideeenbus/

Reanimatiecursus:

Op de manege hebben we een AED hangen. Het is erg belangrijk dat iedereen weet hoe dit apparaat werkt en hoe je iemand kunt reanimeren. Daarom gaan we wederom een reanimatiecursus organiseren.  Heb je hem al gedaan, doe hem vooral nog een keer om alles weer op te frissen en je certificaat up to date te houden. We houden jullie op de hoogte zodra de datums hiervan bekend zijn.

Agenda:

Zaterdag 16 juli                schoonmaak/klus ochtend
Zondag 17 juli                   onderlinge dressuur en springwedstrijd
Zondag 24 juli                   grondwerkclinic door Mieke Wind
Zondag 21 augustus       officiële dressuurwedstrijd
Zaterdag 27 augustus    familiedag met zeskamp en BBQ
Zaterdag 3 september   slapen op de manege
8/9 en 10 september     ruiterkamp Schoonloo
Zondag 18 september   ton wedstrijd voltige
Zondag 25 september   officiële wedstrijd dressuur
Zaterdag 8 oktober         schoonmaak/klus dag

Tot slot willen we jullie een fijne vakantie wensen!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur,
Marlou, Marieke, Anje, Monique, Sandra, Christina en Dora